Естетичний зовнішній вигляд десертів також важливий, як і їхній смак. Адже в першу чергу ми звертаємо увагу на візуальне оформлення і тільки потім у нас з’являється бажання спробувати насолоду. Тому кондитери всього світу прагнуть зробити свої шедеври максимально привабливими. І в цьому їм допомагають хитрощі, про які ми сьогодні поговоримо.
Склад та різновиди
Мастика для тортів – це, напевно, один із найулюбленіших секретів кондитерів. Справа в тому, що її можна приготувати дуже швидко з найпростіших інгредієнтів, і при цьому вона чудово виглядатиме на десертах. Мастика на торт купити яку також можна і вже готовому вигляді, зазвичай складається з цукрової пудри, води і желатину. Але іноді її доповнюють іншими інгредієнтами, і тоді виходять такі види насолоди.

1. Купити мастику для торта можна молочну. Вона готується на основі молока та має приємний вершковий смак.
2. Желатинова – ідеальний варіант для створення фігурок, так як цей вид матеріалу дуже пластичний.
3. З маршмеллоу мастика для торта ціна тут може бути різною, оскільки залежить від зефіру, який береться за основу.
4. Медова мастика для торта купити її можна також у спеціалізованому магазині.
5. З марципану – основною складовою є мигдаль.
Як використовується?
Мастика купити для торта, яку неважко, повинна відповідати наступним критеріям. По-перше, її термін придатності має бути в нормі. По-друге, слід враховувати, з якою метою планується застосовувати даний продукт. Якщо мастика для тортів купити краще ту, яка добре розкочуватиметься. Якщо вона підбирається для ліплення фігурок, то підійде більш пластичний варіант, щоб можна було акуратно виконати деталі.

Мастика кондитерська ціна на яку цілком доступна, активно використовується як декор. З неї роблять окремі елементи прикрас для тортів, тістечок та пирогів. Також вона дозволяє створювати закінчений та акуратний вигляд для солодких виробів.
Таким чином, ідеальна мастика для торта така, що відповідає прямому призначенню. Наприклад, якщо планується створення окремих фігурок, то вона має бути максимально пластичною. Для цього найкраще підійде медова чи желатинова. Якщо для покриття торта, то слід звертати увагу на те, наскільки гладка її текстура і який вона має смак.